“Het” onderwerp van gesprek

“Juf, hij is af!” Vol trots komt een leerling uit mijn klas aangelopen met een zelfgemaakte tas. Vorige week had ze onder de lessen door eindeloos naar het kapstokhaakje voorin de klas zitten staren. Daar hing namelijk de tas die ik in de vakantie in een creatieve bui genaaid had.
Haar moeder kwam na schooltijd het lokaal even inlopen. “Juf, jouw tas in al de hele week het onderwerp van gesprek thuis. Zou je mij willen uitleggen hoe je hem hebt gemaakt? Ze wil hem perse ook proberen.”
Ik hou ervan om kinderen uit te dagen. Dit meisje mocht soms op de naaimachine van haar moeder en ik had haar aangemoedigd te beginnen met een simpel rokje otasf tasje.
Nu kwam ze met een zuurstokroze tas met streepjes,uiltjes en een knalrood stiksel de hal in lopen en een opgeluchte moeder daar achteraan. Prachtig!

Dat bracht mij op het idee de stof van mijn tas even op te maken. Uit de lap kon ik precies twee tassen maken. Deze stof is nu op en op het moment helaas niet meer verkrijgbaar, maar ik kan met dit model eindeloos variëren. Wil je er ook een? Voor 15 euro maak ik er een voor je. Er past van alles in! Inclusief een voering met telefoon/ sleutelvakjes. Ik ga de komende tijd nog even experimenteren met verschillende stoffen. Foto’s volgen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: